O NAMA
O NAMA

Fruvita se nalazi u najpoznatijem voćarskom kraju u Srbiji. Reka Dunav i nepregledni brežuljci plodne zemlje, razlog su što je voćarska tradicija smederevsko-gročanskog kraja duga vekovima, a kvalitet voća nadaleko čuven. Breskva i jabuka su najpoznatije voćarske kulture, a pored njih, kraj je poznat i po proizvodnji šljiva, trešanja, kajsija i krušaka.

NAJVIŠI STANDARDI PROIZVODNJE

Fruvita se pridržava najviših standarda u procesu proizvodnje, prerađuje samo najkvalitetnije plodove domaćeg voća iz smederevsko-gročanske regije u aseptičnim uslovima na proizvodnim linija najeminentnijih  proizvođača. Očuvanje visokog nivoa kvaliteta Fruvita sprovodi u skladu sa međunarodnim standardima: HACCP, ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000 i Fruvitinom internom Politikom sistema kvaliteta i bezbednosti hrane.

Direktno ceđenje voća

• U preradu ulaze samo zreli, zdravi i neoštećeni plodovi svežeg voća. Linija ima izražen sezonski karakter rada koji započinje sa sazrevanjem prvog voća u maju, i uglavnom se završava u novembru.

• Odabrano, oprano i samleveno voće dolazi do trakaste kontinualne prese na kojoj se izdvaja ceđeni sok.

• Nakon toga sledi pasterizacija sveže ceđenog soka i punjenje u aseptik ambalažu.

PROIZVODNJA VOĆNIH KAŠA
PROIZVODNJA VOĆNIH KAŠA

• Prerada voća metodom hladne ekstrakcije na niskim temperaturama u potpunosti čuva prirodni ukus, boju voća kao i dragocene vitamine i minerale koji ostaju u voćnoj kaši.

• Dodatna superiornost ove metode je što se pokožica ploda i semena loža odstranjuju pre termičkog tretiranja. Ovim se dobija voćna kaša bez pesticida i gorkih materija koje ostaju u pokožici i semenkama.

• Pasterizacijom dobijene voćne kaše i aseptičnim punjenjem garantuje se očuvanje ispravnosti kaše 24 meseca bez dodatka konzervansa.

PROIZVODNJA VOĆNIH SOKOVA, NEKTARA I NAPITAKA
PROIZVODNJA VOĆNIH SOKOVA, NEKTARA I NAPITAKA

Renomirana francuska kompanija Serac sa 40 godina iskustva u tehnologiji aseptičnog punjenja je tehnologija nove generacije, a radi po principu unapređene sterilnosti na svakom koraku proizvodnje. Aseptično punjenje je finalni korak čitavog procesa posvećenog vrhunskom ukusu i nutritivnim vrednostima, kao i bezbednosti proizvoda, a koji se zasniva na savremenim tehnologijama za proizvodnju premium proizvoda. Metoda sterilizacije linijskog pakovanja koristi postupke koji omogućavaju veću ekološku efikasnost, a aseptično punjenje pruža optimizaciju svakog ciklusa punjenja u skladu sa predefinisanim  karakteristikama proizvoda. Linija je sertifikovana prema najvišim evropskim standardima i koristi najmoderniju aseptičnu tehnologiju, koja omogućava kontinuirano kontrolisan proces a takode poseduje i FDA sertifikat koji ima još strožije kriterijume u ocenjivanju  opreme koje se koristi u prehrambenoj industriji. 

Fruvita je osnovana 2003. godine, a danas  poseduje dva moderna proizvodna pogona, oba su locirana u najpoznatijem voćarskom kraju u zemlji i okružena nepreglednim voćnjacima. Zahvaljujući jedinstvenoj lokaciji, Fruvita prerađuje uvek sveže voće i pretače ga u sokove najvišeg kvaliteta.


U selu Kolari se nalazi najsavremenija linija za proizvodnju voćnih kaša Rossi & Catelli i jedinstvena linija za ceđenje svežeg voća proizvođača Flottweg.


U selu Lunjevac se nalazi pogon za proizvodnju gotovih proizvoda na liniji SERAC - tehnologija nove generacije. Aseptično punjenje je finalni korak čitavog procesa posvećenog vrhunskom ukusu i nutritivnim vrednostima, kao i bezbednosti proizvoda, a koji se zasniva na savremenim tehnologijama za proizvodnju premium proizvoda. Metoda sterilizacije linijskog pakovanja koristi postupke koji omogućavaju veću ekološku efikasnost, a aseptično punjenje pruža optimizaciju svakog ciklusa punjenja u skladu sa definisanim  karakteristikama proizvoda. Linija je sertifikovana prema najvišim evropskim standardima i koristi najmoderniju aseptičnu tehnologiju, koja omogućava kontinuirano kontrolisan proces a takode poseduje i FDA sertifikat koji ima još strožije kriterijume u ocenjivanju  opreme koje se koristi u prehrambenoj industriji.

KONTROLA KVALITETA
KONTROLA KVALITETA

Zdravstvena bezbednost Fruvitinih proizvoda se osigurava svakodnevnom  stručnom kontrolom gotovih proizvoda, sirovina, ambalaže i repromaterijala u internoj fizičko-hemijskoj i mikrobiološkoj laboratoriji gde se vrše analize prema planovima prijemnog, procesnog i završnog kontrolisanja i ispitivanja.

UNAPREĐENJE KVALITETA
UNAPREĐENJE KVALITETA

Fruvita stalnim razvojem i inoviranjem proizvodnog programa izaziva tržište, a potrošačima nudi kvalitet koji je uvek za korak ispred svih. Fruvita je stvorila kategoriju napitaka sa voćnim sadržajem gde je i danas tržišni lider. Prva je ponudila 100% voćne sokove koji nisu iz koncentrata NFC i premium kvalitet u PET ambalaži i zato je Fruvita jedini rastući premium brend na tržištu Srbije već godinama.

PROIZVODNJA GAZIRANIH PIĆA

Na SBC liniji odvija se proizvodnja i punjenje gaziranih osvežavajućih pića u PET ambalažu. Ohlađeni napitak se nakon mešanja sa vodom i ugljen dioksidom, putem cevovoda doprema do punilice, gde se puni u boce. Nakon toga sledi pasterizacija. Napunjene boce se zatvaraju, datumiraju, etiketiraju i pakuju.

VIZIJA
VIZIJA

Poslujemo da bismo stvarali uvek nove vrednosti za potrošače i našu kompaniju. Nastojimo da opravdamo poverenje naših potrošača, jačamo poziciju i postanemo lider na tržištu osvajajući nova i daleka prostranstva. 

MISIJA
MISIJA

Mi smo fleksiblna kompanija koja koristi prednost lokacije proizvodnih kapaciteta u najpoznatijem voćarskom kraju u Srbiji tako što brzo reagujemo na promene zahteva i potreba potrošača i uvek prvi ponudimo proizvode koji su u skladu sa trendovima. Promene na tržištu su svakodnevne, a mi se ne plašimo da budemo različiti i na taj način ponudimo potrošaču više od očekivanog kreirajući nova voćna iskustva uz balans čulnog užitka i nutritivne ispunjenosti sočnim darovima prirode.

 

 

 

string(0) ""
string(0) ""